Blizzard

När det kommer till gamingvärlden så finns det stora företag, det finns väldigt stora företag, och så finns det en handfull monstruöst stora företag. Företag som Blizzard. Denna gigant, bland giganter. Med spel som World of Warcraft, Diablo, Hearthstone och Overwatch tillhör de gräddan inom gamingindustrin, och med tanke på hur mycket de producerar årligen i contentväg så är det inte alls märkligt att jag fått jobba i nära anslutning till dem vid en hel del tillfällen. Faktum är att det första uppdraget jag utförde inom gaming- och esport-världen var för just Blizzard, nämligen som fotograf på Gamescom 2016. Sedan dess har cirka femtio procent av mina uppdrag kretsat kring gaming, helt och fullt tack vare (och på grund av) Jesper Styrenius och producent David Guvå.

Från en hysterisk och högljudd mässhall i Köln har jag färdats via Stockholm, Jönköping, Åbo, Oviedo och Kiev, tillbaka till den där mässhallen för Gamescom 2017. Förhoppningsvis blir det många fler jobb för Blizzard i framtiden. Trots att jag inte förstår ett jota om spelen de producerar, så har jag träffat väldigt många underbara och besynnerliga människor genom jobben vi utfört, och jag har fått besöka städer och platser jag förmodligen aldrig skulle fått möjlighet att uppleva om det inte vore för Blizzard i allmänhet, och David i synnerhet. Kanske kan det till och med bli en utflykt till BlizzCon i USA vid något tillfälle i livet. Att få vara den minst insatta människan som någonsin satt sin fot där, det kan också få vara ett mål med karriären.

Videorna ovan är en serie som med facit i hand summerar det helsvenska Heroes of the Storm-laget Fnatics peak under 2017. Från att aldrig ha vunnit en turnering när det verkligen gällde, plockade de hem förstaplatsen på hemmaplan under Dreamhack Summer, och en månad senare seglade de igenom Western Clash i Kiev utan att förlora en enda karta. Strax därefter splittrades laget, och sagan om pojkbandet Fnatic var över för den gången.

Kund Blizzard
Uppdragsgivare Guvå Film
Roll Fotograf