Flaws – Forget About Us

Det är inte särskilt ofta det händer, att man hör en låt för första gången, och fullständigt golvas av den. Så var dock fallet med Anton Alvins debutsingel Forget About Us, som han släppte under namnet FLAWS. I mars i år spelade vi in musikvideon till låten, och på många sätt känns det som att vi lyckades göra den vackra låten rättvisa, med Sandra och Niklas fantastiska dans, det halländska, karga landskapet, Vasakyrkans mäktiga interiör, och Antons halvcreepy blottarblick.

Jag minns fortfarande samtalet när jag satt i bilen utanför Statoil i Bollebygd. Ett nummer på displayen som jag inte känner igen. Motvilligt svarar jag. ”Hej, det är Anton, från Judiths”. Några veckor tidigare hade vi spenderat dagen tillsammans i Niels Nanklers mysiga Studio Lyckholmia, där vi filmat en live session till Judiths låt ”När sommaren redan är passé”. ”Jag skulle vilja göra en video till ett soloprojekt. Det finns tyvärr ingen budget, men du har fria händer att göra vad du vill”. Varningsklocka ett, två och tre har redan börjat ringa. ”Jag skickar över låten, så får du se vad du tycker”. Fyra minuter senare är jag mer inspirerad än jag varit på väldigt länge. Jag svarar, ”…det här kan vi göra ett mästerverk av rent visuellt.”

Lite mer än ett halvår senare skriver jag det här, och känner att vi lyckades. Videon är i mina ögon ett mästerverk, som borde ses av alla. Jag inser så klart att den är ett mästerverk i mina ögon för att låten är fantastisk, i mina öron. För att Sandra och Niklas nailade känslan med sin dans. För att landskapet och miljöerna förstärker låtens känsla av isolering och ensamhet. Men även för att jag äntligen fick möjlighet att göra en baklängesvideo, som berör ett ämne jag vet alltför mycket om. Det är något av det vackraste jag gjort, och jag skäms inte över att skriva det. Och det är inte särskilt ofta det händer.