Forsåker

Ett nytt år har börjat. Ett blankt papper ligger framför mig, och nu börjar arbetet med att dra linjerna och fylla alla tomma ytor. Jag inleder dock 2015 med att presentera 2014 års största projekt – filmen om Forsåker. Det gamla pappersbruket i Mölndal stängde igen för ett tiotal år sedan, och på denna mark ska det nu byggas en helt ny stadsdel. Ett blankt papper, på sitt sätt. Tillsammans med Start Communication fick vi äran att dra de första linjerna.

En kylig men vacker sensommardag i september förevigade vi många av de scener som vi tillsammans med reklambyrån skissat på sedan början av juni. Ola Westher, en av projektets art directors, fanns med på plats och höll i trådarna, och framför kameran fanns hans far. Bakom kameran och under regissörshatten fanns jag och Jesper Styrenius, ljus och övrig teknik skötte Alexander Toma. Ett litet team med stora drömmar. Det var smutsigt, lerigt och dammigt i de gamla byggnaderna, och på vissa ställen trotsade vi rasrisken för att fånga de vackra miljöerna. Det tunga och många gånger opålitliga elverket dånade och ekade i de stora lokalerna, och trampade man inte snett på det ojämna golvet så trampade man i fågelbajs. All denna möda var värt besväret när vi tre månader senare lanserade filmen för allmän beskådan.

Den vackra och stämningsfulla filmen är ett resultat av hårt slit, många timmars övertid och dedikerade människor som brinner för sitt yrke. Och en hel del efterbearbetning.

Vill du läsa mer om Forsåker eller se fler bilder från inspelningen rekommenderar jag Forsåker.se samtStartcommunication.se

Uppdragsgivare MölnDala Fastighets AB
Byrå Start Communication
Ljud TMP
Regi & kamera Jesper Styrenius & Sebastian Hammarmo
Ljus & grip Alexander Toma
Produktion Raccoon One