Nääs Fabriker

Precis som med hälsokällan i Bergslagen, så är det något med Nääs Fabriker. Och där den värmländska kurorten vid Loka Brunn, så vitt vi vet, inte erbjuder mycket mer än ett välkänt mineralvatten, så har Nääs Fabriker så mycket mer i sin famn. Underbart vacker miljö, utsökt shopping, fantastisk mat, hotellrum med enastående utsikt, jättegott godis och alla tänkbara möjligheter till avkoppling, på ett behagligt avstånd från Göteborg. Och då har vi inte ens nämnt den största fördelen med Nääs Fabriker – alla fantastiska människor som jobbar där.

Vi har haft ynnesten att på ett drygt år filma på det gamla bomullsfabriksområdet alldeles intill sjön Sävelången vid tre tillfällen. Det som alltid slår oss när vi är där, är vilket underbart bemötande man får från samtliga personer som rör sig på området, och vi har insett att Nääs Fabriker måste vara ungdomens källa. Det är, när vi tänker efter, den enda logiska förklaringen till hur alla kan vara så levnadsglada, så tillmötesgående och rakt igenom godhjärtade. Detta skriver vi inte bara för att godisbeståndet på Nääs Fabriker är till synes outsinligt. Det bidrar, så klart, men fördelarna med Nääs sträcker sig bortom att de tillgodoser ens sötsug.

Utöver all personal som jobbar på området, så har vi haft den stora förmånen att få samarbeta med Helena Gyllensvärd, från byrån Gyllensvärd & Co., samt hennes familj (hundar inkluderade), vilket underlättat avsevärt när det handlat om ögat för detaljer, samt allt roddande med rekvisita, styling och statister. Där har även Jessica från Nääs, samt Agnes och Filippa, Helenas döttrar, varit oumbärliga. Vi har kunnat fokusera helt på att fånga de vackra miljöerna och den speciella atmosfär som finns på Nääs Fabriker. Vi är också väldigt nöjda med resultatet! Så nöj er inte med att kika på videon ovan, kasta er in på Nääs Fabrikers vackra hemsida, med stillbilder från Kim Svensson, rörligt material från Raccoon One och design av Gyllensvärd & Co. Den stämningsfulla musiken i samtliga tidigare filmer, är så klart producerad av Soundproof. I den nuvarande längre versionen är det Amanda Elsa Larsson och låten Som Havet som hörs.

Och för Guds skull, glöm inte att besöka Nääs Fabriker. Är du osäker på varför du borde göra det, gå till toppen av sidan och börja läsa.

Uppdragsgivare Nääs Fabriker
Byrå Gyllensvärd & Co
Foto & regi Sebastian Hammarmo & Jesper Styrenius
Produktion Raccoon One
Musik Amanda Elsa Larsson
Agentur Westerlund & Fröling