Partille Port

Partille, det lilla samhälle strax öster om Göteborg som hittills varit känt för att ha agerat värd åt de lyckliga par som vann ett bröllop i tv-programmet Kär & galen – och kanske lite tack vare ett par artister samt något handbollslag – har nu äntligen fått något nytt att skryta om, Partille Port! Ett helt nytt bostads- och shoppingkvarter mitt i smeten, insprängt mellan motorvägen och Säveån, på bästa tänkbara adress, där de boende kommer att kunna njuta av såväl storstadspuls som glesbygdslugn, på en yta mindre än halva Närke.

Partille Port är inte bara ett stort blivande bostadsområde, det är även Raccoon One’s största projekt to date, såväl omfattnings- som budgetmässigt. Och med det även ett av de trixigaste uppdragen hittills. Till att börja med är Sverige inget supertilltalande land i början av mars, när snön precis fallit över blekgrå trädkronor och avgastyngda gräsmattor. Det sägs att ovan molnen är himlen alltid blå, men det är väldigt svårt att glädjas åt när man står på en skranglig säckakärra på trottoaren och filmar utanför Östra sjukhuset en tisdagseftermiddag. Nåja, det är dumt att klaga när resultatet ändå blev väldigt bra.

Utöver alla inblandade som står listade här nedanför skulle vi vilja passa på att tacka alla statister, och alla de människor som lät oss filma på de platser som skulle representera Partille år 2025. Ni vet vilka ni är, tror vi. Nedan följer en lång lista på alla bidragande själar i produktionen. Och glöm inte att köpa en lägenhet i Partille Port, du kommer inte att bli besviken!

Uppdragsgivare Peab
Byrå Start Communication
Copy Anna Blomdahl
Regi Jesper Styrenius
Foto Sebastian Hammarmo
Ljus & grip Patrik Vincent
Prod.ass. Sofia Esfandi
Produktion Raccoon One
Ljud TMP
3D-bilder WEC360
Drönare Aircam