IFK Göteborg – A Stahre is born

Året är 2012. Det är tidigt på våren. Göteborg bubblar av optimism. Detta är året då fotbollsvärldens fulaste pokal ska återvända till Sveriges framsida. I Gais-lägret är man optimistiska efter att föregående år ha slutat på femte plats, bäst av göteborgslagen. Blåvitt rustar sig till tänderna och kallas numera Real Göteborg. På Hisingen har man häcken full med att arrangera sommarens Gothia Cup, och har inte riktigt tid att fokusera på Allsvenskan. Långt ner i seriesystemet kämpar Örgryte med det ekonomiska. På TV4 rullar följande reklambudskap:

Året är 2012. Det är november. I Borås lyfter IF Elfsborg fotbollsvärldens fulaste pokal, efter en guldstrid som levde ända in i det sista. I andra änden av tabellen vilar Gais, med 12 poäng av 90 möjliga. I Real Göteborg möter man verkligheten och förkunnar att man slutar sjua. På andra sidan älven befinner sig Häcken på andra plats i tabellen, endast två poäng efter segrarna från Borås.

Vad vill jag ha sagt med detta? Inte mycket mer än att det var jag som filmade, regisserade, redigerade, gradade och skötte det grafiska i den där tv-reklamen som visades på TV4 innan den allsvenska premiären.

Uppdragsgivare: IFK Göteborg
Ljud: Ljudbyrån
Produktionsbolag: Silverbullet Film

Share: