Svenska Spel – Road to SHL

Under en stor del av 2022 har jag haft förmånen att resa land, rike, stad och jord runt tillsammans med fantastiska tre14, ett av Göteborgs (och därmed också landets) bästa produktionsbolag. Från Ängelholm till Seattle till Karlstad till New Jersey till Amsterdam till Hudiksvall till Las Vegas. Vägen till tre14 började för en tid sedan, bland annat med ett besök hos de damallsvenska fotbollsklubbarna Vittsjö och Kristianstads DFF, en slags föraning om vad som komma skulle i september 2022, när jag och familjen flyttade från Göteborg till Kristianstad.

Men det var först i år som jag hittade hela vägen fram till studion i Frihamnen i Göteborg, där jag spenderat mycket tid och skapat många fina bekantskaper. Ett av årets mest besynnerliga inslag var när jag och kollegan Lars besökte Frölundaborg för att träffa spelarna och ledarna från Frölunda HC för Svenska Spels räkning. En plats och en klubb jag besökte många gånger som anställd på Silverbullet Film, för mer än tio år sedan. Som grädde på moset fyllde klubbens stora profil, Joel Lundqvist, 40 år dagen till ära. Sex månader senare hamnade jag återigen i en stad jag lämnade för 14 år sedan, då jag beslöt mig för att söka lyckan i Göteborg. Vägen till lycka är sällan rak, men ett som är säkert är att den alltid går via tre14.

P.S. Bilden är från en match i herrallsvenskan från 2014 mellan BK Häcken och Halmstads BK (tror jag). Då föll Häcken på målsnöret och slutade på en andraplats, men i år tog de sig hela vägen. Jag behövde bara lämna Hisingen och Göteborg för att det skulle vara möjligt… Ett stort grattis till guldet, BK Häcken!

Share: