Instruktionsfilm och informationsfilm

En instruktionsfilm är ett smart verktyg för att visualisera det som är svårt att förklara med ord. En bra instruktionsfilm gör helt enkelt saker mer lättförståeliga och intressanta. En video är inte heller begränsad av tid och rum. Med en video når vi ut till en mängd människor – när de vill, var de än befinner sig.

En instruktionsfilm sparar tid genom att du hjälper kunden, dina anställda, dina elever – eller vem du än vill nå ut till – att göra det du vill att de ska göra. En bra instruktionsfilm informerar, utbildar och instruerar på ett fångande sätt. Kort och gott rätar en instruktionsfilm ut frågetecken till utropstecken. Utropstecken som du har glädje av!

När behövs en instruktionsfilm?

I professionella sammanhang används instruktionsfilmer ofta för att både instruera och utbilda. Vi kan ge användarinstruktioner och förklara allt från enstaka moment till komplexa flöden, eller delar av en utbildning på ett pedagogiskt och informativt sätt. Eller vill du kanske att din instruktionsfilm ska vara lekfull och ha en twist av humor?

Tänk dig också följande scenario; kanske har du lanserat en ny tjänst och vill hjälpa kunden att konvertera – det vill säga att gå från intresserad av din tjänst till att faktiskt ta del av den. Hjälp då kunden på traven! En väl utformad instruktionsfilm reducerar otrygghet och ökar därmed chansen till att kunden fullföljer det den hade för avsikt att göra. Med bilder och visuella effekter kan du steg för steg visa vad det innebär att köpa din tjänst. Förtydliga kostnader, villkor och vad kunden får ut. För hur många gånger har du inte stängt ner datorn eller struntat i någonting när du inte greppat vad produkten eller tjänsten egentligen innebär?

Vill du producera en instruktionsfilm?

Möjligheterna för hur man kan utforma en instruktionsfilm är många och nästintill obegränsade. Går ni i tankar på att producera en instruktionsfilm i Kristianstad, eller någon helt annanstans? Raccoon One skapar instruktionsfilmer, informationsfilmer eller utbildningsfilmer för företag, alltid i nära samarbete med kunden och dess önskemål. Tillsammans fixar vi en grym video som engagerar och informerar i ett och samma paket. En win-win upplevelse!

Känsla

Film utan känsla är som mat utan kryddor. Riktigt jävla tråkig. Låt oss krydda din mat!

Nyfikenhet

Berätta mer genom att säga mindre. Sträva alltid efter att lämna tittaren med ett nyfiket sinne.

Skitnödighetsminimerande

Varför måste allt vara så jävla seriöst hela tiden? Lossa på tyglarna. Släpp hästarna fria!