Göteborg United – It’s a long way to the top

Precis som den australiensiska hårdrocksgruppen AC/DC sjöng redan 1975, så är det en lång väg till toppen if you wanna rock ’n’ roll. Detta är man väl medvetna om i den nystartade volleybollföreningen Göteborg United, som i år inledde sitt seriespel i volleybollens superetta. Idag spelar man seriefinal mot Kungälvs VBK, och trots att båda lagen redan är (i stort sett) klara för spel i Allsvenskan när 2013 är till ända, så är det en känslofylld match för många inblandade. Dels är Kungälv det enda laget som lyckats besegra Göteborg United i seriespelet i år.

2013-10-12_23

Men det som gör matchen lite extra speciell är att Ingemar Alexandersson, som grundade Göteborg United och som numera fungerar som ordförande i klubben, även grundade Kungälvs VBK för exakt 40 år sedan. Alltså bara ett par år innan AC/DC spelade in låten som handlar om att det är en lång väg till toppen. Kungälvs VBK hade en gyllene era mellan åren 1989 och 1993, då man vann fyra SM-guld. Detta hoppas alltså Ingemar återupprepa med sin nya klubb Göteborg United, och han vet att det är en lång väg till toppen om man ska bli bäst inom svensk volleyboll.

Raccoon One har följt Göteborg United sedan den första träningen ägde rum i augusti. Målet är att i framtiden kunna presentera hur Göteborg United blev bäst i Sverige, och hur den långa vägen dit påbörjades. Idag tar man nästa stora steg mot toppen, och förhoppningen är att förlusten mot Kungälv tidigare i år endast var en engångsföreteelse. Idag spelar man på hemmaplan och har chansen att ta sig upp i serieledning, och därmed också bli det första laget som besegrat Kungälvs VBK i årets superetta. Mycket nerver, således. Nedan kan ni se en film som handlar främst om Victor Alexandersson, Ingemars son, och hans resa med Göteborg United från den första träningen till slutet av den första matchen.

Som Liverpool-supporter känns det så klart jobbigt att skriva detta, men vad tusan, Go United!

Share: