Klackar & Grejer

Under sensommaren och inledningen på hösten har jag tillsammans med det eminenta Klackar & Grejer utfört diverse uppdrag kring allt som rör göteborgsfotbollen. Klackar & Grejer utgörs av Lars Haglund samt Joakim Geigert, och den 15e augusti sjösatte de Göteborgs första fotbollsmagasin, inspelat på den gemytliga italienska espressobaren Bar Piccolino. I regi av Rossoneri-bröderna Alex och Adam Reggiani gör man här stans tveklöst godaste kaffe, och även om jag ännu inte smakat deras berömda fruktjuicer så ser de inte ut att lämna någon besviken.

I premiäravsnittet av Klackar & Grejer, som kan ses här, medverkade fotbollsjournalisterna Henrik Leman och Marcus Wulcan, och sedan dess har ytterligare fyra avsnitt spelats in – med gäster som Stefan Rehn, Jonas Henriksson och John Alvbåge – och bland annat visats på Fotbollskanalen.se.

2013-08-28_1

Min roll i magasinmaskineriet har mest handlat om att hålla koll på ljudnivåer och tidtagning under inspelningarna, vilket kanske inte alltid gett önskat resultat. Charmen med magasin av denna karaktär är väl förvisso det spontana och känslan av att vad som helst kan hända, vare sig det handlar om lågt ljud eller avsnitt som passerar 40-minutersstrecket. Min tydligaste och kanske mest uppskattade uppgift har däremot handlat om stillbildsfotograferingen under inspelningarna, samt under det heta Superettan-derbyt mellan Gais och ÖIS, vilket renderat i såväl friend requests på Facebook som nya följare på Instagram.

2013-08-29-derby-8

På torsdag väntar ny inspelning av Klackar & Grejers hyllade fotbollsmagasin, och på måndag väntar stormatch på Gamla Ullevi när IFK Göteborg tar emot AIK i den allsvenska guldstriden. Redan imorgon väntar däremot BUS-matchen på Gamla Ullevi, mellan ÖIS och Varberg, där göteborgarna kämpar för att säkra kontraktet i Superettan. Matchen är gratis för alla supportrar och andra fotbollsintresserade själar som vill hjälpa ÖIS i sin kamp. Tillsammans med Klackar & Grejer gjorde jag en film för att väcka intresse för BUS-matchen, och den kan du så klart se här nedan.

Mycket fotboll blir det nu när alla europeiska ligor kickat igång, och ikväll är det dags för Champions League, och om bara några dagar släpps FIFA 14. Man skulle kunna tro att jag inte gör annat än kollar på och jobbar med fotboll just nu, men det gör jag. Även om det kanske inte märks här på sidan. Men det ska det snart bli ändring på. Tills dess, simma lugnt.

Adam och Alex Reggiani, kaffekungar och trogna Milan-supporters

Share: