Faceit – CS:GO Major 2018


Under juli och september 2018 spenderade jag sammanlagt en dryg månads tid i London, och många saker som hände under den tiden överraskade mig. Jag trodde till exempel inte att jag skulle kunna känna mig som hemma i en rugbyarena. Inte heller att jag under en månads tid i London aldrig såg ett enda av stadens landmärken, eller besökte stadens centrum. Jag trodde inte att jag skulle pitcha en tv-serie för en Hollywood-skådis, och jag trodde framförallt inte att det skulle hända samtidigt som England spelade semifinal i ett fotbolls-VM. Framförallt var det väldigt överraskande att knappt få se en enda droppe regn under hela min vistelse, trots att jag spenderade mycket tid utomhus.

Samtidigt förblir vissa saker desamma i det Brexit-hotade England. Deras frukostar är väldigt färglösa. Deras språk är väldigt kärleksfullt och dialektalt vackert, samtidigt som du hela tiden räknar med att få en pint i bakhuvudet. De gillar öl och fotboll, och är inte rädda för att sväva bland molnen. De utgör också en väldigt bra publik. De är högljudda, och bidrar oftast till väldigt god stämning så länge de själva inte riskerar att förlora. På det viset var det upplagt för succé när Counter Strike-världens motsvarighet till fotbollens Champions League ägde rum i Storbritannien för första gången någonsin. Dessvärre fick londonpubliken inte uppleva de där gastkramande matcherna som man hade hoppats på, och när tävlingen summerades stod ett gäng glada danskar med majorpokalen i händerna, och det kändes lite som det gamla Gary Lineker-citatet:

”Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans win.”

Jag kan dock stolt bocka av CS:GO-major på min lista över saker man borde göra som fotograf i esport-branschen. Det var en rolig, stressig, förvirrad och prövande upplevelse som kanske inte gav de djupaste eller ljusaste minnena för livet, men jag kommer icke desto mindre aldrig att glömma det. Framförallt kändes det stort och hedersamt att få skriva, filma och regissera finaldagens öppningsscen, som en hyllning till en av filmhistoriens vackraste slutscener. Det blev, i brist på fyndigare och slagkraftigare ord, en magisk summering.

Kund Faceit
Uppdragsgivare 
Black Molly Entertainment
Roll Regissör/fotograf